załoga restauracji u petiego w Karpaczu

Pieróg urzekająco mięsny

4 | sie | 2025 | Menu, Wiadomości

Pieróg urzekająco mięsny

To wielki solista. Bohater dania. Cel sam w sobie.

W środku – wieprzowina przygotowana metodą sous vide. Delikatna, soczysta, doprawiona tak, jakby ktoś poświęcił jej całe wieki. Bo poświęcił.

Towarzyszy jej ser – roztopiony, spajający wszystko, i sos pomidorowy – prosty, aromatyczny, zrobiony tak, jak powinien być.

Ale najpierw czujesz ciasto. Złociste, sprężyste, idealnie dopieczone. Tu nic nie jest przypadkiem – receptura nie zmieniła się od początku istnienia restauracji.

Duży pieróg, konkretny smak, proste cele: nasycić głód i ucieszyć oczy.

📍 Restauracja u Petiego w Karpaczu – przyjdź, usiądź, pozwól się urzec.

PS podajemy go zawsze z pysznym sosem czosnkowym!

 

👉 W przypadku braku miejsc, zaprasza także nasza druga restauracja w Karpaczu!

Zobacz więcej na:

Gyros – pomysł na obiad w Karpaczu

Gyros, to z założenia dzieło kulinarnych inspiracji greckich 🇬🇷, jednak na polskich stołach czuje...
UWAGA! Od 1 do 30.11 ...