załoga restauracji u petiego w Karpaczu

Pieróg delikatnie orientalny

10 | wrz | 2025 | Menu, Wiadomości

Pieróg delikatnie orientalny

🥟 Pieróg delikatnie orientalny

Podkreślmy to słowo: delikatnie
Nie będzie tu ogni z curry, które wypalają kubki smakowe szybciej niż mróz ścina kosodrzewinę w Karpaczu.
Jest za to akcent, kwintesencja. Nie jest konieczne od razu kupowanie biletu do Delhi ani tym bardziej ćwiczenie jogi o świcie.

W środku jest mięso z udka z kurczaka z curry przygotowane metodą sous vide, miękkie i soczyste, doprawione tak, żeby rozgrzewało, ale nie przytłaczało. Do tego ser, który spaja całość, oraz pomidory z ziołami, dla balansu.

To jeden, duży pieróg – sycący, konkretny, a jednocześnie z nutą podróży do miejsc, gdzie kuchnia pachnie słońcem i świeżymi przyprawami. Na pojedynczym bilecie. Bez przesiadek, bez turbulencji. Nie traktuj go jak przekąski. On ma misję: nasycić i zaskoczyć.

I zawsze podajemy go z naszym autorskim sosem czosnkowym. Bo do wielkich smaków potrzeba też prostych kontrapunktów.

📍 Restauracja u Petiego w Karpaczu zaprasza.

Poznaj także co oferuje nasza druga restauracja w Karpaczu

Zobacz więcej na:

Śnieżka – najwyższy szczyt w Karkonoszach

Ta stara pocztówka przedstawia Śnieżkę i dawne zabudowania, które wtedy górowały nad Karpaczem. Do...
UWAGA! Od 1 do 30.11 ...