Menu

Zupy
W tradycji polskiej zupy zwykle są pierwszym daniem, stanowią nieocenioną mieszankę składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Krem z cebuli
|
25 zł |
coś dla wegetarian, choć nie tylko, przygotowana na naszym bulionie warzywnym, podawana z grzankami i serem Grana Padano |
|
Rosół |
18 zł |
drobiowo-wołowy z makaronem |
|
Zupa z ryb i owoców morza |
33 zł |
zasługuje na dodatkowy opis, gdyż jest wyjątkowa i treściwa: łosoś, ośmiorniczki, biała ryba, małże, krewetki, kalmary… – nie trzeba wymieniać dalej |
|
Żurek w chlebiez boczkiem, jajkiem, chrzanem i białą kiełbasą |
27 zł |
Treściwa |
29 zł |
mięsna i nieco pikantna |
|


Pierogi
Sekret tkwi w strzeżonej recepturze ciasta, która od początku istnienia restauracji nie podlegała żadnym zmianom.
Sercem naszych pierogów jest mieszanka ziół i przetartych pomidorów, które dopełnia gorący ser i różne nadzienia.
Pieróg przekonująco jarski |
39 zł |
w środku znajdą Państwo cukinię, paprykę w różnych odmianach i pomidora – wszystko to zapieczone wraz z pysznym serem |
|
Pieróg delikatnie orientalny |
39 zł |
kurczak z curry zrobiony metodą sous vide, ser i przetarte pomidory podsypane ziołami |
|
Pieróg urzekająco mięsny |
41 zł |
wieprzowina sous vide – miękka i soczysta, zatopiona w serze i pomidorach, doskonale doprawiona |
|
Panserotti – 6szt. |
22 zł |
|


Ryby
i owoce morza
Ryby są jednym z podstawowych składników pożywienia.
Ich mięso zawiera wysokiej jakości białko, potas, jod, wapń, fosfor i witaminy.
Łosoś z pieca |
54 zł |
+ frytki (ziemniaki, ryż, kasza) + warzywny bukiet |
|
Krewetki |
53 zł |
z zieloną pietruszką, świeżym czosnkiem i nutką chili |
|
Pstrąg z pieca |
55 zł |
z masłem, czosnkiem i ziołowo-warzywnym nadzieniem, podawany z pieczywem |
|
Pstrąg w soli morskiej |
57 zł |
z masłem, czosnkiem i ziołowo-warzywnym nadzieniem, podawany z pieczywem |
|
Małże nowozelandzkie w muszlach
|
54 zł |
na białym wytrawnym winie i oliwie z oliwek |
|
Mięso z małży i krewetek z makaronem pennette
|
51 zł |
a także z czosnkiem i pietruszką, delikatnie pikantne |
|


Drób
Do każdego zestawu proponujemy w cenie warzywny bukiet oraz do wyboru:
frytki, ziemniaki, kasza lub ryż
Pierś z kaczki |
63 zł |
na sosie skomponowanym z wytrawnego wina połączonego ze słodką wiśniówką, cynamonem i malinami |
|
Kacze uda
|
62 zł |
gotowane w niskiej temperaturze metodą sous vide, zapieczone w piecu z sosem z suszonej śliwki |
|
Grillowany filet z kurczaka w sosie z kurek |
53 zł |
do tego dania wybieramy najbardziej jędrne piersi, gdyż tylko takie dają gwarancję odpowiedniego towarzystwa dla wybornego sosu z kurek |
|
Sakwa drobiowa ze szpinakiem i serem pleśniowym |
53 zł |
obfite nadzienie zawinięte w kawał zdrowego mięsa z kurczaka, wzbogacone sosem z wyczuwalnymi nutami tymianku, szpinaku i czosnku |
|
Filet z wolnego wybiegu |
45 zł |
szczęśliwy, beztroski, w chrupiącej i niezwykłej panierce z orzecha, dyni, sezamu i migdałów |
|
Polecane dla dzieci |
26 zł |
panierowane polędwiczki z kurczaka |
|


Wieprzowina
Do każdego zestawu proponujemy w cenie warzywny bukiet oraz do wyboru:
frytki, ziemniaki, kasza lub ryż
Polędwiczki wieprzowe |
58 zł |
najbardziej delikatne mięso wieprzowe połączone z walorami rozmarynu, tymianku, bazylii, czosnku oraz masła, zapieczone w boczku z sosem z zielonego pieprzu |
|
Pieczone żeberka |
65 zł |
z naturalnym sosem powstałym przy pieczeniu mięsa, wzbogaconym niezliczonymi przyprawami i wyjątkowymi owocami żurawiny |
|
Pieczone żeberka Jack Daniel’s |
66 zł |
żebra z pikantnym sosem na bazie tej amerykańskiej whiskey z charakterystycznym posmakiem pieprzu cayenne |
|
Grillowany schab z sezonowanej na sucho wieprzowiny
|
71 zł |
wszyscy wiedzą, że dobre wino najlepsze swoje walory ukazuje po czasie, podobnie jest z mięsem… po minimum 40 dniach sezonowania na sucho, schab potrafi odsłonić fantastyczne tajemnice – unikalny smak! Pełna satysfakcja! |
|


Wołowina
Do każdego zestawu proponujemy w cenie warzywny bukiet oraz do wyboru:
frytki, ziemniaki, kasza lub ryż
Red angus stek ~220g (USA) |
76 zł |
uczta zarówno dla znawców tematu, jak i rozpoczynających przygodę z wołowiną – delikatny i soczysty, pozostaje w pamięci na długo |
|
Black angus ~250g (USA) |
83 zł |
stek, który charakteryzuje się większą kruchością, soczystością i aromatem niż inne rodzaje wołowiny. Ogromną zaletą tego mięsa jest powtarzalność smaku i doznań. |
|
Steki z angusów mają znakomitą teksturę i marmurkowatość, a zawdzięczają to harmonii, wyciszeniu i beztrosce, które towarzyszą im na pastwiskach od samego początku. Z szacunku do tej wołowiny, do historii i wielowiekowej tradycji… celebrujmy każdy kęs.
Pozostałe steki dostępne w Restauracji Beef&Rock w Karpaczu.


Sałatki
Dla tych, którzy do życia potrzebują witaminy C i prowitaminy A, a także błonnika i składników mineralnych.
Sałatka z kurczakiem |
39 zł |
świeże sałaty, polędwiczki z kurczaka, papryka, ogórek zielony, czerwona cebula, rukola, kiełki, pomidor, oliwki zielone, sos czosnkowy, winegret |
|
Sałatka z grana padano |
37
|
świeże sałaty, papryka, ogórek zielony, pomidor, oliwki, ser grana padano, czerwona cebula, oliwa z oliwek, zioła, rukola, pesto z zielonej pietruszki i słonecznika |