Tak przy okazji międzynarodowego dnia herbaty – w restauracji U Petiego mamy do wyboru 9 rodzajów herbat, a wszystkie łączy pewna historia zamknięta w filiżance. Ta cicha towarzyszka popołudniowych rozmów i poranków pełnych refleksji przemierzyła drogę z krzewów wschodnich ogrodów w Karkonosze, do Karpacza i zdobywa serca ❤️.
Zielona, czarna, biała, czy czerwona, w każdej postaci potrafi zaskoczyć, zaoferować coś nowego, nieoczekiwanego. Jak dobra aktorka zmienia swoje oblicze w zależności od scenariusza – od energetyzującego strzału kofeiny po kojący napar na zakończenie dnia ☕.
Może ona być subtelna jak brytyjski dowcip, wymagający czasu i odpowiedniego nastroju, by go docenić. Albo bezpośrednia jak przaśny żart z towarzyskiego spotkania. Herbata to nie tylko napój, to cała ceremonia, podczas której zwalniamy, zatrzymujemy się na chwilę, aby naprawdę poczuć i docenić moment. To esencja życia w płynie. A może coś nam się poherbaciło i już piszemy o winie? 🫖
Jeśli ktoś ma ochotę na więcej okołokulinarnych opowieści, to zapraszamy również na stonę:
- steakhouse i restauracja w Karpaczu – Beef and Rock
- zakładka Karpacz