Karmimy Koncertowo!

 

black angus z USA - restauracja U Petiego, Karpacz

 

Trudno jest się przyznać do błędów, choć czasem ich natura jest po prostu miłym zaskoczeniem. W nowej edycji menu Restauracji U Petiego wybraliśmy z całej karty pięć pozycji i oznaczyliśmy je pieczęcią "szczególnie polecane":

menu polecane przez restaurację U Petiego w Karpacz

Na wołowinę również przypadło jedno oznaczenie, skądinąd sprawdzonego i świetnego steka ukrywającego się pod nazwą Red Angus Stek (USA). Jest to danie zasłużone, bardzo powtarzalne i świetnie smakuje. Kiedy komponowaliśmy nowe menu nie zdawaliśmy sobie jeszcze sprawy z tego, że karta steków zyska nowego faworyta. Państwa opinie, których słyszymy dziesiątki codziennie również świadczą o tym, że Black Angus w wersji USA jest znakomitym i nietuzinkowym mięsem. Choć jest niezwykle soczysty, to charakteryzuje się niesamowitą kruchością w strukturze. Posiada także wyjątkowy aromat, a w połączeniu z prawdziwym masłem, czosnkiem, solą i pieprzem uwalnia całą gamę smaków. Doskonale sprawdza się w całym zakresie sposobów wysmażenia, choć grzechem byłoby nie spróbować jak smakuje jego krwiste oblicze. Oczywiście w cenie otrzymają Państwo nasz warzywny bukiet, który staramy się systematycznie modyfikować oraz do wyboru frytki, ziemniaczki, kaszę lub ryż - w zależności od nastroju lub upodobań.

Z przyjemnością POLECAMY! Załoga Restauracji U Petiego. Karpacz.