Karmimy Koncertowo!

 

www rib eye

 

O stekach stekach zawsze pieszemy z rozkoszą. Jedną z najważniejszych rzeczy dla smaku wołowiny jest jej pochodzenie. Nie każdy zdaje sobie sprawę, że steki o tej samej nazwie w różnych miejscach będą smakowały zupełnie inaczej. W przypadku tego konkretnego mięsa postawiliśmy na polską hodowlę, bo wyróżniała się znacznie na tle konkurencji. Steki rib eye cięte są z najlepszej części dojrzewającego antrykotu w taki sposób, by każda porcja zawierała wyjątkowe tłuste oczko - to wyróżnia te steki, stąd też ich nazwa. Ten rodzaj steków szczególnie polecamy w wersji Medium oraz Medium Well - warto ich spróbować, bo stopień wysmażenia znacznie zmienia smak i wygląd, eksperymentowanie na tym polu pozwala poznać swoje preferencje, ale także ocenić co jest wg nas dla danego mięsa najlepsze. Oczywiście nie wolno zapominać o czerwonym winie - wydobywa ono kolejne spektrum smaków i zapachów, co pozwala na głębsze przeżycia kulinarne.

Pozdrawiamy, Załoga. Restauracja U Petiego. Karpacz, 20.01.2018

 

 PS wbrew temu co mogą Państwo zobaczyć w naszym menu, steki Rib Eye podajemy nie mniejsze niż 290g.