Karmimy Koncertowo!

pierogi w naszej restauracji

 

Choć jeszcze nie wyczerpaliśmy listy nowości, to warto nadmienić, że klasyczne dania doczekały się nowych wydań lub sporych modyfikacji w składzie. Aktualna oferta wielkich pierogów zrobionych z naszego sekretnego ciasta, które od początku istnienia restauracji wciąż jest zagniatane w ten sam sposób, rozrosła się o jedną pozycję: pieróg delikatnie orientalny. Sercem jego jest kurczak z curry zrobiony metodą sous vide, co gwarantuje, że mięso jest niezwykle delikatne. Ser i przetarte pomidory podsypane ziołami domykają całości. 

Pozostałe pozycje, doczekały się sporych zmian. Dla stałych Klientów, to w zasadzie jest przewrót, rewolucja, kompletna rewolta. I tak:

  • pieróg przekonująco jarski: w środku znajdą Państwo cukinię, paprykę w różnych odmianach i pomidora - wszystko to zapieczone wraz z pysznym serem
  • pieróg urzekająco mięsny: wieprzowina sous vide - miękka i soczysta, zatopiona w serze i pomidorach, doskonale doprawiona
  • pieróg zadziwiająco rybny: wypełnia go tuńczyk - rozdrobniony i delikatny, papryka pepperoni, jajko, ser i zioła
  • pieróg kusząco sycący: najważniejszy jest grillowany boczek, dopełnia go smakiem pepperoni, tradycyjnie ser oraz mieszanka ziół

Pierogi w naszym wydaniu to wyzwanie dla osób na diecie. Ich zadaniem jest nasycić, dlatego nie żałujemy żółtego sera i innych składników. Wartość energetyczna przekracza normy - idealne na okres zimowy.

Załoga Restauracji U Petiego. Karpacz, 17.01.2018.