Karmimy Koncertowo!

nowe menu polędwiczki wieprzowe zapiekane w boczku

 

Pewne rzeczy po prostu ze sobą dobrze konweniują - kiedy już pozna się je w parach, ciężko sobie wyobrazić je osobno. Diady, które zmieniają postrzeganie świata, czy to kulinarnego, czy otaczającej nas rzeczywistości znamy wszyscy. Są jak Piotr Kaczkowski i Trójka, jak mr Hyde i dr Jekyll, jak Bonnie i Clyde, jak pieprz i sól, jak Jim Morrison i The Doors. Tak właśnie pasują do siebie niezwykle delikatne polędwice i soczysty boczek, który je otula. Zapieczone ze sobą na zawsze, podsypane pieprzem i ziołami na szczęście. Rozkosznie pływają w maśle z czosnkiem, tymiankiem, bazylią i rozmarynem. Dobrze leżą na sosie z zielonego pieperzu i niezależnie czy wybiorą Państwo do nich ziemniaki, frytki, ryż, czy kaszę - będą smakowały.

Zapraszamy! Załoga Restauracji U Petiego. Karpacz, 07.01.2018