załoga restauracji u petiego w Karpaczu

1 listopada w Karpaczu

30 | paź | 2024 | Wiadomości

1 listopada w Karpaczu

🎃 Oczywiście żurku w dyni nie zamierzamy wprowadzać, ale wykorzystujemy ją, żeby mieć pretekst dla przypomnienia, że jak co roku 1 listopada, podobnie jak nasz druga restauracja w Karpaczu – steakhouse Beef&Rock, mamy nieczynne.

Żurek nadaje się na koniec października idealnie, bo na zewnątrz bywa zimno, a zupa ta wyjątkowo dobrze rozgrzewa i przywraca siły, zwłaszcza że jest bardzo bogata w witaminy z grupy boczków, jajek i białej kiełbasy. 🍂

🍁 No a dynia? Jest tak wspaniale pomarańczowa, że na jesień mogłaby być symbolem Karpacza, który zmienia upierzenie z zielonego na dyniowy.

A właśnie. W żurku jest też chrzan! 😎

Zobacz więcej na:

Gdzie w Karpaczu zjeść w piątki i soboty po 22.00?

Przychodzi wieczór i człowiek na weekend w Karpaczu nie ma się gdzie podziać. Nie wspominając już...
Nasza druga restauracja w Karpaczu